Hyppää sisältöön

Tavoitteena olla Suomen suosituin kumppani

28.6.2019

Huawei Enterprise kertoo internet-palveluntarjonnan olevan sen tärkein liiketoiminta-alue Suomessa. Viime vuonna yhtiö kasvatti reilusti osuuttaan alalla Pohjoismaissa ja Keski- ja Itä-Euroopassa. Erityisesti Pohjoismaiden osuus oli merkittävä. Huawei Enterprise haluaa jatkaa kasvuaan ja yltää tavoitteeseensa, joka on olla suurin ICT-alojen kumppani internet-palveluntarjoajille Pohjoismaissa.

Alati kasvavat vaatimukset asettavat monelle Pohjoismaissa toimivalle Internet-palveluntarjoajalle (ISP) haasteita. Taustalla on muun muassa lisääntynyt sovellusten, verkkokauppojen ja sosiaalisen median käyttö, pelaaminen, verkkomaksaminen ja striimaus. Liiketoimintahaasteisiin lukeutuu muun muassa resurssien räjähdysmäinen kysynnän kasvu, lyhentynyt viive suurten datamassojen siirtämisessä, suuremmat kaistanleveydet ja verkkoliikenteen optimointi ja nopea palveluiden jakelu. Haasteiden ratkaiseminen on linjattu Huawei Entreprisen strategiaan.

”Meillä on vahva usko suunnitelmaamme. Olemme asiakaslähtöisiä ja tuotteidemme laatu perustuu asiakkaidemme asettamiin vaatimuksiin. Tavoitteemme ovat kunnianhimoisia erityisesti pitkälle kehittyneissä ja kilpailullisissa Pohjoismaissa. Tulemmekin investoimaan rahoitukseen, osaamiseen ja vahvuuksiin, jotta voimme tukea Huawei Enterprisen toimintaa tällä alueella. Tarvitsemme suunnitelmamme toteuttamiseen myös paikallisten kumppaneidemme tuen. Huaweilla on 350 kumppanimyyjää Pohjoismaissa ja tavoitteenamme on tuplata määrä kolmen vuoden kuluessa”, kertoo Huawei Enterprise Business Groupin Pohjoismaiden ja Keski- ja Itä-Euroopan johtaja Peng Xi.

”Suomessa Huawei Enterprisen yksi pääsegmenteistä on nimenomaan internet-palveluntarjoajat: tuoteportfoliomme on täydellinen tälle kohderyhmälle ja lisäksi se on luonteva jatke operaattoriliiketoiminnallemme. Haluamme olla internet-palveluntarjoajille laadukas ja kustannustehokas kumppani, joka mahdollistaa heidän entistä paremman kilpailukyvyn ja auttaa heitä voittamaan strategisia hankkeita. Tarvittaessa otamme vaikka itse tappiota aika ajoin, jos se auttaa meitä yhdessä pääsemään isomman kuvan tavoitteeseen”, kertoo Huawei Enterprise Business Groupin Suomen maajohtaja Mika Aarnikka.

Palveluntarjoajien tulevaisuus

ICT-alan markkinatutkimusyritys IDC ennustaa, että vuoteen 2020 mennessä 70 %:lla yrityksistä on pääsy julkiseen pilveen palveluntarjoajien kautta. Toinen IDC:n tutkimus selvitti, mihin yritykset katsovat tarvitsevansa Internet-palveluntarjoajaa. 73% vastasi verkkokapasiteetin ja kantaman parantaminen, 66% hybridiverkkojen tarjoaminen. Puolet (48%) vastanneista sanoo Internet-palveluntarjoajan vastaavan parhaiten yrityksen pilvitarpeisiin. Noin kolmasosa (31%) yrityksistä arvioi, että oman Internet-palveluntarjoajan kehittämä pilviyhteys tukee parhaiten oman pilvistrategian toteuttamista.

”Internet-palveluntarjoajien on entistä tärkeämpää ymmärtää yritysten nyt läpikäymä digitaalinen muutos ja sen asettamat haasteet liiketoiminnalle. Vertailtaessa eri maiden kykyä sopeutua muutokseen Suomi on toisena, Ruotsi kolmantena ja Tanska kuudentena, selviää Digital Transformation Enablers -indeksisssä. Muutoksen keskellä Internet-palveluntarjoajat eivät ole yrityksille pelkkiä myyjiä vaan kumppaneita muutosmatkalla. Huawei on sitoutunut tukemaan asiakkaitaan kilpailukykyisen verkon rakentamisessa”, Peng Xi sanoo.

Innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja palveluntarjoajille

Huawei Enterprisen Pohjoismaiden strategia ja liiketoimintatavoitteet esiteltiin Huawei ISP Summit Pan-Europe 2019 -tapahtumassa. Tapahtuma toimii myös alustana Huaweille paljastaa IT- ja verkkoinfrastruktuuriratkaisuja, joiden avulla perinteiset Internet-palveluntarjoajat voivat muokata vanhaa infrastruktuuriaan kohti avoimempaa, ketterämpää ja turvallisempaa mallia, joka pystyy käsittelemään pilvipohjaista taloutta. Samalla julkaistiin uusia AI-Inside-tuotteita, eli tallennus-, verkko- ja tietokonetuotteita. Yritysasiakkailla on mahdollisuus tutustua Huawei Enterprisen ratkaisuihin Tukholmaan avatussa Proof of Concept -keskuksessa.

Lisätietoja:

Mika Aarnikka, maajohtaja, Enterprise Business Group, Huawei Technologies, mika.aarnikka@huawei.com, 040 834 6569

Hennariikka Andersson, yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtaja, Suomi ja Baltia, Huawei Technologies, hennariikka.andersson@huawei.com, 040 845 8066