Hyppää sisältöön

Huawei

Vuonna 1987 perustettu Huawei on johtava globaali tietotekniikkaratkaisujen tarjoaja. Työllistämme lähes 188 000 työntekijää yli 170 maassa, joissa palvelemme yli kolmea miljardia ihmistä. Tuomme digitaaliset ratkaisut jokaisen yksilön, kodin ja organisaation käyttöön. Tehtävämme on luoda älykkäiden ja kattavien yhteyksien varaan rakennettu maailma.

Kolme liiketoiminta-aluetta

Suomessa Huawei tunnetaan parhaiten älypuhelimistaan, eikä ihme, sillä olemme lyhyessä ajassa kasvaneet yhdeksi maailman johtavista älypuhelinten valmistajista. Kuluttajatuotteet (Consumer Business Group), kuten älypuhelimet, ovat silti vain yksi kolmesta liiketoiminta-alueestamme. Olemme myös maailman suurin verkkolaitteiden toimittaja (Carrier Business Group) ja toiseksi suurin yritysverkkoratkaisujen (Enterprise Business Group) tarjoaja.

Tutkimus ja tuotekehitys ovat olennainen osa DNA:tamme. Kaikista työntekijöistämme yli 45 prosenttia työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa, ja käytämme tutkimukseen ja tuotekehitykseen joka vuosi vähintään 10 prosenttia liikevaihdostamme. Meillä on globaalisti 14 tutkimus- ja tuotekehityskeskusta ja 34 yhteistyökumppanuuteen perustuvaa innovaatiokeskusta. Investointimme näkyvät myös myönnetyissä patenteissamme, joita on jo lähes 90 000. Olemmekin yksi maailman eniten patentteja saaneista yrityksistä.

Huawein avainluvut

1987

Perustettu Shenzenissä

2018

Liikevaihto 100,4 miljardia dollaria

188 000

Työntekijöiden määrä

25 000+

Globaalia partneria

Enterprise-liiketoimintayksikkö Suomessa

Vuonna 2011 perustettu Huawei Enterprise on keskittynyt yritysten tieto- ja viestintäteknologian hankkeisiin. Strategiamme perustuu läheiseen yhteistyöhön jo yli 25 000 partneria kattavan verkostomme kanssa. Tämän vahvan ekosysteemin pohjalta löydämme parhaat toimialakohtaiset ratkaisut asiakkaillemme. Asiakkaamme luottavat meihin, mistä kertoo esimerkiksi se, että Fortune Global 500 -yrityksistä 211 ja Fortune  100 -yrityksistä 48 on valinnut meidät digitaalisen transformaation kumppaniksi.

Suomessa olemme investoineet tutkimus- ja tuotekehitystoimintaan jo yli 130 miljoonaa euroa vuodesta 2012 lähtien.

Suomessa olemme toimineet vuodesta 2017 asti. Työllistämme 370 työntekijää, joista monet ovat luoneet pitkän uran alan vaativimmissa kehitys- ja tutkimustehtävissä. Myynti- ja markkinointiorganisaation lisäksi meillä on tutkimus- ja tuotekehityskeskukset Helsingissä ja Tampereella. Suomessa olemme investoineet tutkimus- ja tuotekehitystoimintaan jo yli 130 miljoonaa euroa vuodesta 2012 lähtien.